Training Wielrennen en TT

Zie het volledige trainingsprogramma: KLIK HIER

De wielrentrainingen van TEC spitsen zich toe op het trainen van de Tijdrit ofwel TT. De specifieke TEC trainingen worden georganiseerd door Iwan Jonker die regelmatig alle leden oproept via email voor een bepaalde training op zaterdagochtend. Maar ook sluit TEC zich voor bepaalde (duur-)trainingen aan bij fietstrainingen van o.a. Bellisima of Sorsaka.

Bij de door andere verenigingen georganiseerde fietstrainingen is het verboden om mee te trainen met triathlon fietsen of fietsen met triathlon stuur. Dit is vanwege de veiligheid omdat bij het fietsen in grotere groepen de lighouding gevaar kan opleveren. Wanneer je in de lighouding op je fiets zit ben je immers veel minder flexibel en kun je minder snel reageren op wat er in je omgeving gebeurt. Dit levert gevaar op bij het rijden in groepen waar je dicht op elkaar rijdt.

Schermafbeelding 2015-02-14 om 14.20.24

Bij de door TEC georganiseerde fietstrainingen is het meestal wel toegestaan om met je tijdritfietsje te komen. Er wordt dan wat minder in één grote groep gereden en meer wat verder van- en achter elkaar. Wanneer en wedstrijden aankomen organiseert Iwan ook regelmatig zogenaamde ‘brick-‘ trainingen. Dat zijn trainingen waar het fietsen wordt afgewisseld met hardlopen en/of zwemmen.

Schermafbeelding 2015-02-08 om 22.17.26

-zondag 07.00u Roadbike TT Duurtraining Locatie via Whatsapp groep; Centrum Piscadera of Santa Barbara Rotonde
-woensdag 17.30u Lions Dive Swim Interval trainer Nazario
-woensdag 17.00u Lions Dive Kids Training Run (training van ouders)
-woensdag 17.30u Lions Dive Kids Training Swim trainer Xavier
-donderdag 18.00u Hilton P Hardlopen met Marlies Run Techniek en Interval (eigen bijdrage 10,-)
-vrijdag 17.30 Lions Dive Swim (vrij zwemmen)