Triathlon Training

TEC organiseert vaak in nauwe samenwerking met de Triathlonbond CTA een aantal maal per jaar, meestal voorafgaand aan de grotere wedstrijden, trainingen waarin alle onderdelen van de triathlon aan bod komen. Dus eerst zwemmen, daarna fietsen en hardlopen als afsluiting. Bij deze trainingen is het vooral nuttig om de wissels tussen de verschillende onderdelen goed te oefenen.

De trainingen worden georganiseerd op locaties die goed geschikt zijn voor het trainen van zo’n mini-triathlon. Dit is bijvoorbeeld bij Kokomo (roadbike) of bij Port Marie (roadbike of mtb) of bijvoorbeeld Lions Dive (fietsonderdeel is mtb).

Ook worden er vaak trainingen georganiseerd op de lokaties zelf, voorafgaand aan de wedstrijden, bijvoorbeeld bij de triathlons op Blue Bay en Port Marie.

Voor 2016 worden verder de volgende trainingen aan de leden van TEC aangeboden:

-zondag 07.00u Roadbike TT Duurtraining Locatie via Whatsapp groep; Centrum Piscadera of Santa Barbara Rotonde
-woensdag 17.30u Lions Dive Swim Interval trainer Nazario
-woensdag 17.00u Lions Dive Kids Training Run (training van ouders)
-woensdag 17.30u Lions Dive Kids Training Swim trainer Xavier
-donderdag 18.00u Hilton P Hardlopen met Marlies Run Techniek en Interval (eigen bijdrage 10,-)
-vrijdag 17.30 Lions Dive Swim (vrij zwemmen)

-wedstrijdtrainingen voorafgaand aan wedstrijden op parcours (via Whatsapp)
-ad hoc trainingen zoals bricktrainingen (via Whatsapp)

Verder sluit TEC vaak aan bij fietstrainingen Bellisima, duurtraining Swim Cabana vrijdagmiddag 17.30 en hardloop(duur)trainingen RRCK zaterdagochtend vroeg.

TEC wil een vereniging zijn die ook nieuwkomers in de triathlon aanspreekt en gelegenheid geeft mee te trainen. Een keer vrijblijvend met TEC meetrainen kan altijd! TEC staat open voor leden die zich nog niet in alle drie disciplines (kunnen) bekwamen in de veronderstelling dat deze (adspirant- of nieuwe-) leden zich gaandeweg gaan interesseren in de andere disciplines.